Βιωματικές δραστηριότητες και καλλιτεχνικές δημιουργίες από ομάδες μαθητών της Α’,Β’ και Γ’ Γυμνασίου σε θέματα σχετικά με τη βία

Υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των Καλλιτεχνικών.

Η πρωτοβουλία αυτής της δράσης προωθεί τη δημιουργικότητα και την αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών, προάγοντας ένα θετικό κλίμα στο σχολείο. Οι εκφραστικές τέχνες, όπως η ζωγραφική και η χειροτεχνία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που προάγει την αίσθηση της ασφάλειας και της κοινότητας. Ζητήθηκε από τους μαθητές όλων των τμημάτων να δημιουργήσουν έργα που θα μπορούν να σχεδιαστούν στους τοίχους του σχολείου ώστε δημιουργηθεί ένα ευχάριστο σχολικό περιβάλλον που δρα ευχάριστα στην ψυχοσύνθεση και ουσιαστικά κατά του σχολικού εκφοβισμού. Οι μαθητές μπορούν να εκφράσουν μηνύματα αλληλεγγύης και σεβασμού, ενθαρρύνοντας την ανοικτή επικοινωνία και την αμοιβαία υποστήριξη.
Ξεκινήσαμε να ανανεώσουμε την κεντρική τοιχογραφία του σχολείου και τις βρύσες στα οποία δουλέψαμε συνολικά τρία Σαββατοκύριακα από τέσσερις με πέντε ώρες και τέσσερις καθημερινές στο σχολικό ωράριο.Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στην κοινότητα του σχολείου. Κατά τη διάρκεια της δράσης δήλωσαν συμμετοχή ακόμα περισσότεροι μαθητές και υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή για τη συνέχεια αυτής. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα έργα που έχουν γίνει σε εξωτερικό χώρο δεν έχουν βανδαλιστεί.

Δείτε φωτογραφίες της δράσης:

Comments are closed.