Ξενάγηση στον πολιτισμό. Η πόλη μου και η γειτονιά μου: από το Μαρούσι στην Τήλο

Ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι να εισαγάγει τους μαθητές του Γυμνασίου στα χαρακτηριστικά του αστικού  και φυσικού περιβάλλοντος, ενθαρρύνοντας την αντίληψη της αμοιβαίας αλληλεπίδρασης μεταξύ τους στο παρελθόν και στο σήμερα.

 Η εκπαιδευτική δράση μεταξύ του 6ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και του Γυμνασίου Τήλου που συνεργάζονται σε ένα πολυδιάστατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την ξενάγηση στην πόλη και τη γειτονιά. Οι δράσεις περιλαμβάνουν επικοινωνία μέσω φωτογραφίας, την εξερεύνηση ιστορικών στοιχείων, αθλητισμό, μουσική και χορό.

  Αυτή η συνεργασία προάγει παιδαγωγικές αξίες όπως η πολιτιστική και περιβαλλοντική συνείδηση, η συνεργασία, και η ενεργή πολιτειότητα. Επιπλέον, ενισχύει δεξιότητες του 21ου αιώνα όπως η κριτική σκέψη, η επικοινωνία, η κοινωνικοποίηση και η πνευματική ενδυνάμωση.

Επίσης προσφέρει μια ευκαιρία για την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής έκφρασης, την κατανόηση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας, και την εμβάθυνση στην παράδοση και τον πολιτισμό των δύο περιοχών.

Μπορείτε να δείτε συνολικά τις δράσεις των δύο σχολείων και στο www.sxolikostavrodromi.gr

  • Αποτύπωση της γειτονιάς και της πόλης μέσα από τον φωτογραφικό φακό, Μαργαρίτη Σεβαστή ΠΕ 08 εικαστικός

Οι μαθητές καταγράφουν με φωτογραφίες την πολυμορφία και τις δραστηριότητες στη γειτονιά τους, ενώ προσθέτουν και σχόλια που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του τόπου και της καθημερινότητάς τους.

Συμμετοχή των μαθητών της Γ2 τάξης 6ου Γυμνασίου Αμαρουσίου

  • Αθλητισμός, Παραδοσιακοί χοροί

Κωνσταντίνος Μαυρομάτης ΠΕ11 Φυσική Αγωγή

Παρουσίαση του αθλητή Σπύρου Λούη από μαθήτριες της Γ3 τάξης 6ου Γυμνασίου Αμαρουσίου

  • Ήθη έθιμα παραδόσεις μύθοι

Μπερτσεκά Γεωργία ΠΕ02

Παρουσίαση της πορείας του δήμου Αμαρουσίου στο χρόνο συνήθειες , καθημερινές ασχολίες, εξέλιξη του τόπου

Comments are closed.