Επίσκεψη από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο (Ε.Ν.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) Αγίου Δημητρίου

Τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας μαθητές και μαθήτριες από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο (Ε.Ν.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) Αγίου Δημητρίου και να πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με τμήματα της Α’ και Β’ τάξης.

Τα παιδιά του Ε.Ν.Ε.Ε.ΓΥ.Λ και του σχολείου μας έκαναν μαζί μάθημα στο αντικείμενο της Λογοτεχνίας της Α’ τάξης και συγκεκριμένα στο κείμενο «Μαύρο Κύμα». Στη συνέχεια εργάστηκαν ομαδικά στο μάθημα των Εικαστικών κάνοντας την εικονογράφηση του ίδιου κειμένου με τη μορφή κόμικς.

Επιπλέον συνεργάστηκαν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής παίζοντας ομαδικά παιχνίδια και χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς. Ακόμα τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια στο μάθημα της Μουσικής και τέλος παρακολούθησαν μαζί και το μάθημα της Ιστορίας της Β’ τάξης στην ενότητα «Εικονομαχία».

Όλες οι συνεργατικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ανέδειξαν την αναγκαιότητα σεβασμού́ της μαθητικής ετερογένειας και της καταπολέμησης στερεότυπων και προκαταλήψεων εντός της σχολικής κοινότητας . Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τις μαθήτριες και των δύο σχολείων που μας υπενθύμισαν πως η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων των παιδιών και όχι προνόμιο!

Σχεδιασμός Δράσης: Ναβροζίδου Σοφία, Φιλόλογος του Τμήματος Ένταξης
Συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικοί:
Από το 6ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου: Μίνη Αγγελική (Φιλόλογος), Ζαφείρης Κων/νος (Φιλόλογος), Μαυρομάτης Κων/νος (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής), Μαργαρίτη Σεβαστή ( Καθηγήτρια Εικαστικών), Λάμπρου Σπύρος (Καθηγητής Μουσικής)
Από το Ε.Ν.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγίου Δημητρίου: Λεοντιάδου Ελένη (Φιλόλογος), Χαραλάμπους Άννα (Μαθηματικός), Μπαλογιάννη Σοφία (Καθηγήτρια Μουσικής)

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από την επίσκεψη (κλικ στις εικόνες για περιγραφή)

Έργα από την δράση στα εικαστικά:

Comments are closed.