Τριήμερη Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Καλαμάτα

Η Γ΄ τάξη του σχολείου μας  πραγματοποίησε φέτος από την Πέμπτη 4/5/2023 μέχρι και το Σάββατο 6/4/2023 την καθιερωμένη τριήμερη  εκπαιδευτική εκδρομή της στην  πόλη της Καλαμάτας  και την ευρύτερη περιοχή. Την πρώτη μέρα, πριν από την  άφιξη στην Καλαμάτα μαθητές και καθηγητές έκαναν στάση και επισκέφθηκαν  την πανέμορφη πόλη της Δημητσάνας στην ορεινή Αρκαδία.

Μέσα στην Καλαμάτα είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην παλιά πόλη και να δουν από κοντά το ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων όπου οι οπλαρχηγοί κήρυξαν την επανάσταση κατά των Τούρκων αλλά και τον Ιερό Ναό της Υπαπαντής, σύμβολο της πόλης.

Τις επόμενες μέρες  ξεναγήθηκαν στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης και επισκέφθηκαν την  Πύλο, την όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα και το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο, όπου στον μικρό και γραφικό κόλπο της στις 20 Οκτωβρίου 1827 έγινε η ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Στον δρόμο της επιστροφής, μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής, επισκέφθηκαν  τον Μυστρά και ξεναγήθηκαν στη βυζαντινή καστροπολιτεία. Τέλος γνώρισαν από κοντά  και την πόλη της Σπάρτης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης επέστρεψαν από τις εκδρομή τους με τις βαλίτσες τους γεμάτες νέες γνώσεις, εμπειρίες και αναμνήσεις.

Οι συνοδοί καθηγητές και καθηγήτριες, κ. Ζαφείρης, κα Ακτύπη, κα Μιλτιάδου και κα Ναβροζίδου αλλά και όλος ο σύλλογος διδασκόντων εύχονται στους/στις αποφοίτους του σχολείου μας να συνεχίσουν να έχουν μια επιτυχημένη σχολική πορεία με ακόμα περισσότερες σχολικές αναμνήσεις!

Comments are closed.