Όχι στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό : «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ»

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας διάφορες δράσεις με στόχο την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σχετικά με αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα. :

Αρχικά μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων συμμετείχαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας των εικαστικών κ. Μαργαρίτη.

Τα έργα εκτέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και ύστερα από ψηφοφορία να αναδείχτηκαν οι 3 καλύτερες συμμετοχές, οι οποίες βραβεύτηκαν από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Συγκεκριμένα:

1ο Βραβείο: Σκούρα Ουρανία από το τμήμα Γ2

2ο Βραβείο: Κάππος Αντώνης από το τμήμα Β1

3ο Βραβείο Σπανού Νικολέτα από το τμήμα Γ2

Κατά τη διάρκεια της 5ης διδακτικής ώρας, μέσα στις αίθουσες των τμημάτων έγινε προβολή ολιγόλεπτων βίντεο σχετικών με το θέμα της ημέρας και ακολούθησε συζήτηση μεταξύ μαθητών και καθηγητών. Στο τέλος της ώρας δόθηκαν στα παιδιά ερωτηματολόγια, τα οποία συμπληρώθηκαν ανώνυμα, προκειμένου να διερευνηθούν οι απόψεις τους αλλά και τα συναισθήματά τους και τα αποτελέσματα να χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν στο σχολείο σχετικά με το θέμα.

Τέλος, το σύνολο της μαθητικής κοινότητας ένωσε τις δυνάμεις του ενάντια στο bullying και «έγραψε» με τα σώματά του το σύνθημα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ !», συμμετέχοντας στη δράση του Χαμόγελου του Παιδιού που πραγματοποιείται για 10η συνεχόμενη χρονιά.

Υπεύθυνες καθηγήτριες της εκδήλωσης κ. Ναβροζίδου Σοφία ΠΕ02 και Χριστοπούλου Αθηνά ΠΕ03

Comments are closed.